Terapeuter


Thom Dahlberg


Legitimerad kiropraktor (BSc, MChiro, England)


Mitt intresse för träning började med akrobatik i tidig ålder. Intresset ledde till artistisk gymnastik träning och sedan som akrobatik och gymnastik tränare i USA. Under vistelsen i USA blev jag hjälpt av en kiropraktor, och intresset för kiropraktor yrket växte. Efter att spenderat en dag på en kiropraktor mottagning inriktad på idrottsskador, ansökte jag till kiropraktor utbildningen i England. Efter 5 års studier och avslutad Masterutbildning, flyttade jag tillbaka till Sverige. Efter ett års praktik erhöll jag min legitimation. Har nu flera års yrkeserfarenhet inom både offentlig och privat verksamhet.

Fritiden spenderar jag gärna med familjen. Jag tränar för att bibehålla hälsa och välbefinnande och tränar regelbundet styrke- och stabilitets övningar. Under ett par år tävlade jag i sprint, 60 m och 100 m, för veteraner. Veteran tävlingar i friidrott är både roligt och socialt och alla tävlar i sin egen åldersklass. Jag tycker det är viktigt med allsidig träning. Både min egen träning och de rehab planer jag ger innehåller en allsidighet.  

Jag har även arbetat som utbildare för ledare inom olika idrotter. Utbildning var inriktad på allsidig träning för barn och ungdom.

 


Albert Stieber 


Massageterapeut

 

Född och uppvuxen i Wien men har bott i Norge mestadels i mitt liv.

Jag har läst anatomi och fysiologi på högskolenivå och blev färdigutbildad massageterapeut vid Manumedic 2014 med smärtbehandling som specialitet. För mig är det viktigt att Du som kund ska känna att Du får rätt behandling hos rätt terapeut.

 

Vidare är jag utbildad akupunktör vid nordens största akupunktörklinik i Aulum i Danmark.

 

Har studerat Aku Nova/ Akupunktur 2000 hos John Boel. Vidareutbildade mig hos John's far, Prof. Dr. John Boel.

 

Vid två tillfällen har jag varit i Kina för att vidareutbilda mig som massageterapeut.

 

Det viktigaste för mig är att kunna glädja någon annan. ”Kommer du till mig och är stel då skall du kunna dansa ut från kliniken med ett leende.”.

 

Sommaren 2008 började jag ge en garanti; ”Om Du inte blir bättre under den första behandlingstimmen, då betalar Du ingenting.”

 

Du ska kunna känna förbättringar redan då Du får Din massage.

 

Du kan dock inte förvänta Dig att jag kan ge Dig någon diagnos. Det överlåter jag till dem med behörighet, men en proffissionell behandling kan jag lova Dig. Jag är även mycket bra på behandling av extremiteter, dvs armar, armbåge, ben och vader.

Massage/Klassisk/Idrotts-massage/akupunktur Malmö

 

Ewald, massageteraput, driver smärtkliniken Erikslust. Förutom massageterapi, utför Ewald även akupunktur. Har vid två tillfällen åkt till Kina för vidareutbildning.