Om oss/vanliga frågor


För djupgående massage, idrottsmassage, se tider online. Tryck på bokad tid massageThom Dahlberg


Legitimerad kiropraktor (BSc, MChiro, England)


Mitt intresse för träning började med akrobatik i tidig ålder. Intresset ledde till artistisk gymnastik träning och sedan som akrobatik och gymnastik tränare i USA. Under vistelsen i USA blev jag hjälpt av en kiropraktor, och intresset för kiropraktor yrket växte. Efter att spenderat en dag på en kiropraktor mottagning inriktad på idrottsskador, ansökte jag till kiropraktor utbildningen i England. Efter 5 års studier och avslutad Masterutbildning, flyttade jag tillbaka till Sverige. Efter ett års praktik erhöll jag min legitimation. Har nu flera års yrkeserfarenhet inom både offentlig och privat verksamhet.

Fritiden spenderar jag gärna med familjen. Jag tränar för att bibehålla hälsa och välbefinnande och tränar regelbundet styrke- och stabilitets övningar. Under ett par år tävlade jag i sprint, 60 m och 100 m, för veteraner. Veteran tävlingar i friidrott är både roligt och socialt och alla tävlar i sin egen åldersklass. Jag tycker det är viktigt med allsidig träning. Både min egen träning och de rehab planer jag ger innehåller en allsidighet.  

Jag har även arbetat som utbildare för ledare inom olika idrotter. Utbildning var inriktad på allsidig träning för barn och ungdom.

Albert Stieber 


Massageterapeut

 

Född och uppvuxen i Wien men har bott i Norge mestadels i mitt liv.

Jag har läst anatomi och fysiologi på högskolenivå och blev färdigutbildad massageterapeut vid Manumedic 2014 med smärtbehandling som specialitet. För mig är det viktigt att Du som kund ska känna att Du får rätt behandling hos rätt terapeut.

 

Vidare är jag utbildad akupunktör vid nordens största akupunktörklinik i Aulum i Danmark.

 

Har studerat Aku Nova/ Akupunktur 2000 hos John Boel. Vidareutbildade mig hos John's far, Prof. Dr. John Boel.

 

Vid två tillfällen har jag varit i Kina för att vidareutbilda mig som massageterapeut.

 

Det viktigaste för mig är att kunna glädja någon annan. ”Kommer du till mig och är stel då skall du kunna dansa ut från kliniken med ett leende.”.

 

Sommaren 2008 började jag ge en garanti; ”Om Du inte blir bättre under den första behandlingstimmen, då betalar Du ingenting.”

 

Du ska kunna känna förbättringar redan då Du får Din massage.

 

Du kan dock inte förvänta Dig att jag kan ge Dig någon diagnos. Det överlåter jag till dem med behörighet, men en proffissionell behandling kan jag lova Dig. Jag är även mycket bra på behandling av extremiteter, dvs armar, armbåge, ben och vader.

Massage/Klassisk/Idrotts-massage/akupunktur Malmö

 

Ewald, massageteraput, driver smärtkliniken Erikslust. Förutom massageterapi, utför Ewald även akupunktur. Har vid två tillfällen åkt till Kina för vidareutbildning. 
Vanliga frågor


Varför har jag smärta? Varför fick jag ett akut ryggskott?


Jag ser kroppen som helhet och letar orsaken till dina symptom. Har du tidigare haft en skada på tex fotleden/knäleden/höft/axel kan detta påverka dina rygg bör undersökas.

Vid ett symptom såsom akuta hugg, stelhet, spända muskler, huvudvärk eller utstrålning i ben eller armar, bör du ställa dig frågan vad orsaken till symptomet kan tänkas bero på.  Varför är jag stel i mina leder? Rygg?  Varför är min muskel spänd? Varför har jag ischias?


Ofta beror stelhet i rygg, leder och muskler på flera små felaktiga rörelser och felaktig hållning under längre tid. Då uppstår en sk överbelastningsskada, som succesivt orsakar en irritation/inflammation i överbelastad vävnad. Andra riskfaktorer är om du har ett belastande fysiskt arbete eller ett stillasittande kontorsarbete. Andra faktorer som påverkar vår hälsa är kemisk stress, dvs vad vi äter samt att vårt sömnbehov är täckt. 

Kroppen kan ofta kompensera för en felaktig hållning under lång tid innan symptom eller akuta besvär uppstår, därför är det bra att genomgå en undersökning/hållningsanalys även om du inte har akuta besvär. Har du t ex besvär med en knäled under en längre period går du med hälta. Detta orsakar felaktig belastning med smärta/inflammationer i både bäcken och rygg.  Ibland kan ett trauma, fall eller olycka leda till besvär.

Vid ett akut trauma uppstår en akut inflammation i vävnaden som skadas och svullnar. Likaså vid akut lumbago eller ett s k akut ryggskott. All vävnads skada läker med ärrvävnad såsom vid ett skärsår på huden. Läkningsprocessen som följer orsakar stelhet och rörelseinskränkningar, vilket i sin tur kan leda till felaktig belastning om skadan inte rehabiliteras på rätt sätt. Det är därför som det är viktigt att röra sig och bibehålla rörligheten i t ex ryggen efter skada. Den kiropraktiska behandlingen hjälper dig att passivt att återskapa rörlighet i stela områden samtidigt som du själv aktivt rör dig så mycket som möjligt.   

 

 

BASIC THERAPY

  • Lorem ipsum sitame consteur.


  • Tenpor paritur in veniam nostru.


  • Ercation ullmco laboris aliqure.


  • Dusaute in veltsse pariatur.


  • Ncpteur officia dserun pariatur.
  • Lorem ipsum sitame consteur.


  • Tenpor paritur in veniam nostru.


  • Ercation ullmco laboris aliqure.


  • Dusaute in veltsse pariatur.


  • Ncpteur officia dserun pariatur.

Kontakt:


Trollenäsgatan 2. 

217 72. Malmö

Email: kiropraktikrehab@gmail.com

Mobil: 0705782164

I.M.C Idrottsmedicinskt centerÖPPETIDER:

Måndag- Fredag 0800- 1700

Lördag och Söndag:

Enligt överrenskommelse
Galleri